2010. november 10., szerda

Mini helit csak girósat tessék!

A girosz-t olvasva most sokan a sarki török büfére gondolnak, valami jó kis szmötyivel leöntve...de nem. :-)
Belinkelhetnék ide most valami wikipédiás szöveget, csak annyit mondanék hogy ez olyan kütyü a heliben amitől nem fog a tengelye körül forogni, mint ahogy a  búgócsiga a földön pörög. 

Az első miniheli amit kipróbáltan egy ilyen heli volt. Korábbi próbálkozásim mindig a plafonon vagy szobanövények között kötöttek ki, de ez nagyon meglepett. :-)
Már a 2. felszállás élvezetes volt. A helit stabilan tartja a beépített giroszkóp, szinte hozzá sem kell érni az infrás távirányítóhoz. Pár start után már közlekedni lehet vele a lakásban biztonságosan!
Teljesen kezdőknek is ajánlott akik már egyszer kezükbe vettek egy joysztikot. :-)

Megnéztem a TESCO által forgalmazott 3e Ft-os miniheliket...sajnos azok nem girosak így sokkal nehezebb az irányításuk, valószínűleg a tengelye körül forog csak.

Aki élvezetes repülést akar nyúljon picit mélyebben a zsebébe. Olcsó húsnak...

Ha szeretnél egy minőségi, fémvázas, giros helit keress meg! 30-8171756 vagy zlevy@freemail.hu

3 megjegyzés:

  1. A tesco-s mini helit is ki lehet trimmelni, és van videó ahol látszik, hogy elég jól lehet irányítani. A gyro nem a pörgést szabályozza, inkább csak stabilan tartja a gépet. Ettől függetlenül osztom a véleményt, csak gyrosat szabad venni.

    VálaszTörlés
  2. Üdv....
    Csak részben osztom a véleményt. Először a gyengébbet is ki kell probálni, hogy utána tudja értékelni az ember a jobbat, persze ami drágább is valószínüleg. A másik oldala a dolognak, hogy az élvezetesebb,amikor az ember egy kicsit kinlódik is, vagyis megdolgozik azért,hogy szépen tudja írányítani a gépet!!! Persze izlések és pofonok változnak.

    VálaszTörlés
  3. Tegnap kapott gyerek egy Tescos mini helit se gyro se hátsó propeller.
    Fél napos próbálkozás után gond nélkül tudok vele a szobában "közlekedni".
    Van a távon két gomb amivel a pörgést be lehet úgy állítani,hogy teljesen egyenesen menjen.Ezt csak egyszer kell megtenni.

    VálaszTörlés